Για εμένα η μουσική είναι το απόλυτο είδος τέχνης, διότι είναι το πιο αγαπητό από όλα τα είδη. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη μας που να μην ακούει μουσική, είτε εσκεμμένα είτε άθελα του, καθώς μόλις ανοίξεις την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο θα ακούσεις μουσική υπόκρουση από εκπομπές μέχρι και από τις διαφημίσεις. Η μουσική θεωρείται τέχνη, γιατί λέει μια ιστορία ή μεταφέρει μηνύματα στον ακροατή, διαμορφώνει κουλτούρες από την αρχαιότητα με τις μελωδίες της λύρας μέχρι και σήμερα με την εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής.

Το Καθολικό Λεξικό της Οξφόρδης ορίζει τη μουσική ως «την τέχνη του συνδυασμού φωνητικών ή οργανικών ήχων (ή και των δύο) για την παραγωγή ομορφιάς της μορφής, αρμονίας και έκφρασης συναισθημάτων». Γνωστή και ως Απολλώνια Τέχνη, η μουσική παίρνει το όνομά της από τις εννέα Μούσες της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας. Στην Αρχαία Ελλάδα, ο όρος μουσική αναφερόταν στην Ποίηση, στο Μέλος (μελωδία) και στον Χορό ως μια ενότητα τεχνών η οποία καλλιεργήθηκε κυρίως μέσα από το Θέατρο, ενώ η Θεωρία της Μουσικής εξέφραζε ο κλάδος της Αρμονικής. Ο διαχωρισμός αυτός υιοθετήθηκε και αναπτύχθηκε από τον δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό και στη νεότερη μουσική ορολογία, η Αρμονία χαρακτηρίζει γενικά το σύνολο των κανόνων που διέπουν το ταυτόχρονο άκουσμα δύο ή περισσότερων φθόγγων, τη συνήχηση. Σήμερα η μουσική ως τέχνη, καλύπτει την ανάγκη του ανθρώπου να εκφράσει με ήχους, τις σκέψεις και τα συναισθήματα του.  Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Δημόκριτος αρνήθηκε ρητά κάθε θεμελιώδη ανάγκη για μουσική: «Διότι δεν ήταν η ανάγκη που τη χώριζε, αλλά προέκυψε από το υπάρχον περιττό». Ενώ σήμερα η Μουσική Ψυχοθεραπεία αποδεικνύει πως η χρήση της Μουσικής έχει θετικό αποτέλεσμα στην ψυχική κατάσταση του ατόμου.

Η μουσική αν ντυθεί με στίχους αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων όσο κανένας πίνακας ζωγραφικής δεν θα μπορούσε, και ο τραγουδιστής γίνεται ‘‘είδωλο’’  για τον ακροατή. Η μουσική μας συντροφεύει στις πιο χαρούμενες μας στιγμές αλλά και στις πιο λυπητερές. Στον πρώτο σου χορό σαν παντρεμένο ζευγάρι και όταν κάποτε θρήνησες για κάποιο χωρισμό κλεισμένος στο υπνοδωμάτιό σου.

Υπάρχουν πολλά είδη μουσικής, αλλά κατά βάση διαχωρίζονται στη Δημοφιλή Μουσική, την Έντεχνη Μουσική, την Κλασική Μουσική, τη Θρησκευτική Μουσική και την Παραδοσιακή Μουσική. Αυτές οι ταξινομήσεις είναι συχνά υποκειμενικές και ορισμένα είδη μπορεί να αλληλεπικαλύπτονται. Είναι μία μορφή τέχνης ποικιλόμορφη που με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων, των εγχόρδων, κρουστών και των πνευστών δημιουργείται ένα μοναδικό άκουσμα που αντηχεί διαφορετικά στο αυτί του καθενός από εμάς. Τζας, Ποπ, Ροκ, Ραπ, Ρέγκε, και Λαϊκά ακούσματα, πολλές επιλογές για πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους! Το τι ακούς κάνει την προσωπικότητα σου μοναδική, καθώς είναι συνδεδεμένη με την μόδα και διάφορα κοινωνικά κινήματα.   

Για μένα, 

Η μουσική δίνει χρώμα στη ζωή!

Γι’ αυτό χόρεψε σε χαρμόσυνο ρυθμό, ρυθμό αιθέριο όπως σου αρμόζει!