Mystery Stories

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

By on 31/05/2018

Έξω έκανε κρύο και ο Στέλιος κοίταζε συνέχεια το ρολόι επάνω στο τοίχο. Η αγωνιά του ήταν μεγάλη διότι η κόρη του, η Φένια δεν γύρισε ακόμα σπίτι από το πάρτι με τους συμμαθητές της. Στην εφηβεία οι πειρασμοί εκεί έξω είναι πολλοί , αλκοόλ, σεξ , ναρκωτικά. Κάθε φορά που ερχόταν το Σαββατοκύριακο και κόρη του έβγαινε έξω, δεν έλεγε να κοιμηθεί ήρεμος.  Η Φένια αν και μεγάλωσε δίχως μητέρα, ήταν έξυπνο και συνεσταλμένο παιδί. Ο Στέλιος έμεινε χήρος πολύ νωρίς, καθώς η συγχωρημένη γυναίκα του έπασχε από λευχαιμία. Η κόρη του ήταν η μοναδική του οικογένεια και αν πάθαινε το οτιδήποτε, δεν θα το άντεχε.

Περασμένα τα μεσάνυχτα και το κορίτσι δεν φάνηκε ακόμη. Της τηλεφώνησε μα το κινητό της ήτανε κλειστό. Σκέφτηκε να τηλεφωνήσει στην κολλητή της, έλπιζε να είναι μαζί.

‘‘Που είναι η Φένια; ’’, την ρώτησε μόλις απάντησε.

‘‘Δεν γνωρίζω κύριε Στέλιο. Εγώ έφυγα από το πάρτι νωρίς και η Φένια ήταν ακόμη εκεί’’, του επιβεβαίωσε.

Έκλεισε το τηλέφωνο απότομα, πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου και κατευθύνθηκε προς το σπίτι όπου γινόταν το πάρτι. Βρισκόταν έξω από την εξώπορτα του σπιτιού και περίμενε να του ανοίξουν. Δεν ακουγόταν μουσική ούτε θόρυβος από ομιλίες. Κόντευε να εκραγεί από την ανησυχία μέχρι να του ανοίξουν την πόρτα οι οικοδεσπότες.

Αντίκρισε ένα άντρα συνομήλικο του, να φοράει πυτζάμες.

‘‘Συγγνώμη που σας ενοχλώ τέτοια ώρα. Η κόρη μου δεν γύρισε ακόμη σπίτι . Μήπως έμεινε εδώ μετά το πάρτι;’’,τον ρώτησε με την ελπίδα ζωγραφισμένη στο πρόσωπο  του.  

‘‘ Για πιο πάρτι λέτε κύριε μου;’’, του απάντησε νυσταγμένα.

‘‘Δεν είχατε πάρτι απόψε στο σπίτι σας;’’, τον ρώτησε πιο αγχωμένος από ποτέ.  

‘‘ Όχι η κόρη μας γιορτάζει τον Αύγουστο. Για πιο λόγο να κάναμε πάρτι χειμωνιάτικα ; Μάλλον το παιδί σας δεν ήταν ειλικρινής μαζί σας’’, του είπε.

‘‘Συγγνώμη για την ενόχληση’’, του είπε και έφυγε νιώθοντας ντροπιασμένος.

Ο Στέλιος δεν ήξερε τι να κάνει. Που να είχε πάει η κόρη του; Λες να είχε αγόρι και του το έκρυβε για να μην θυμώσει; Το πιο πιθανό σενάριο ήταν αυτό καθώς της απαγόρευε να έχει σεξουαλικές σχέσεις. Ίσως και για αυτό να την κάλυπτε και η κολλητή της. Ο Στέλιος επέστρεψε στο σπίτι με την ελπίδα μήπως και η Φένια βρισκόταν εκεί. Απογοητευμένος διαπιστώνει πως δεν φάνηκε. Θα περίμενε μέχρι να ξημερώσει και θα καλούσε την αστυνομία να δηλώσει την εξαφάνιση της αν δεν επέστρεφε μέχρι τότε.

Το κινητό της έπαιζε κλειστό μέχρι και το επόμενο πρωινό. Η κολλητή της ισχυριζόταν πως δεν την έχει δει από την Παρασκευή στο σχολείο και δεν είχε ιδέα που θα μπορούσε να βρισκόταν. Την ρώτησε ευθέως αν η Φένια είχε δεσμό με κάποιον συμμαθητή της μα του το αρνήθηκε. Τι στο καλό συμβαίνει; Λες να την απήγαγε κάποιος;

Μα ο Στέλιος δεν είναι πλούσιος για να του ζητήσουν λύτρα. Διάφορα σενάρια περνούσαν από το μυαλό του, όπως απαγωγή για εμπόριο σαρκός ή οργάνων. Άρχισε να σκέφτεται όλα τα παρανοϊκά σενάρια.

Ακούστηκε το κουδούνι της πόρτας. Επιτέλους το κοριτσάκι του ήρθε σπίτι. Χωρίς να το πολυσκεφτεί έτρεξε να ανοίξει την πόρτα. Αντίκρισε μπροστά του δύο αστυνομικούς.

‘‘Συλλαμβάνεστε για κακοποίηση και βιασμό ανηλίκου. Ελάτε μαζί μας στο τμήμα’’, του είπαν και του φόρεσαν χειροπέδες.

Ο πατέρας ‘‘τέρας’’ πήρε το μάθημα του και η Φένια ελευθερώθηκε από τα δεσμά του δήθεν σωτήρας της.

Facebook Comments
TAGS