Το μυθιστόρημα «Στον ιστό μιας υπόσχεσης», από τις Εκδόσεις Αναζητήσεις εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2018. Η συγγραφέας και εκδότρια Μαρία Στυλιανού έχει ένα ρομαντικό τρόπο αφήγησης, στολισμένο με μεταφορές και επίθετα που δίνουν συναίσθημα στις περιγραφές της. Το πιο ιδιαίτερο στοιχείο του βιβλίου είναι ότι οι πρωταγωνιστές  είναι περισσότεροι από δύο χαρακτήρες. Περιγράφει τις ζωές των πρωταγωνιστών μέσα από τα δικά τους μάτια και ο αναγνώστης αλλάζει συνεχώς παραστάσεις έτσι δεν αφήνεται να χάσει το ενδιαφέρον του. Από την πρώτη σελίδα σου κεντρίζει το ενδιαφέρον γιατί ξεκινάει με μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή της Μαργαρίτας.

Η Μαργαρίτα χωρίζει με τον σύζυγο της όταν ο γιος τους Μάνος είναι πλέον φοιτητής. Η Μαργαρίτα αποφασίζει να φύγει από τη Θεσσαλονίκη και να εγκατασταθεί μόνιμα με τον γιο της στην Αθήνα. Στην προσπάθεια της να τα βρει με τον εαυτό της διαβάζει το ημερολόγιο της μητέρας της, το μόνο που απέμεινε από εκείνη. Τι μυστικά να κρύβει άραγε;

Η Ελεονόρα βρίσκεται χρόνια στη ψυχιατρική κλινική της Αθαλάσσας. Κανείς δεν την γύρεψε για πολλά χρόνια . Ο Φίλιππος ο γιατρός της και η νοσοκόμα της είναι οι μόνοι άνθρωποι που έχουν την έγνοια της.

Η Ελένη είναι μία ναρκομανής που παλεύει με τους δαίμονες της.

Ο Γιώργος είναι έγκλειστος στις φυλακές Αλυκαρνασού για πολλά χρόνια και  αποφασίζει να γράψει την βιογραφία του ώστε κάποτε η κόρη του να μάθει την τραγική αλήθεια πίσω από την άδικη φυλάκιση του.

Τρεις άνθρωποι από τους παραπάνω έδωσαν μία υπόσχεση όταν ήταν παιδιά. Άραγε θα υλοποιηθεί κάποτε;

Πως σχετίζονται αναμεταξύ τους όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Τι τους επιφυλάσσει το μέλλον;

Ένας ιστός δημιουργήθηκε  που πρέπει να ξετυλιχτεί ώστε να βρουν οι πρωταγωνιστές την λύτρωση τους.

«Στον ιστό μιας υπόσχεσης» είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί!