Στη ζωή μας, όλα λειτουργούν κυκλικά. Από τις μικρές καθημερινές εμπειρίες μέχρι τις μεγάλες σχέσεις και αποφάσεις, κάθε κατάσταση ακολουθεί τον δικό της κύκλο, από την έναρξη μέχρι το τέλος της. Τι σημαίνει, όμως, όταν λέμε πως οι κύκλοι κλείνουν όταν ολοκληρώσουν την αποστολή τους;

Οι κύκλοι δεν είναι τίποτα άλλο από φάσεις που μας οδηγούν σε μια συγκεκριμένη εξέλιξη. Κάθε κύκλος ξεκινά για έναν λόγο, είτε για να μας διδάξει κάτι σημαντικό είτε για να μας φέρει πιο κοντά στην αυτογνωσία και την εσωτερική μας εξέλιξη. Συχνά, δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε το νόημα μιας κατάστασης όταν είμαστε ακόμα μέσα σε αυτήν. Ωστόσο, όταν η αποστολή ενός κύκλου ολοκληρωθεί, το τέλος του είναι αναπόφευκτο και πολλές φορές ανακουφιστικό.

Η αποδοχή ότι κάθε κύκλος έχει τη δική του διάρκεια και αποστολή είναι απαραίτητη για την προσωπική μας ανάπτυξη. Αντί να προσπαθούμε να κρατήσουμε έναν κύκλο ανοιχτό για περισσότερο από όσο χρειάζεται, καλό είναι να αναγνωρίζουμε πότε πρέπει να τον αφήσουμε να κλείσει. Αυτό μπορεί να αφορά μια δουλειά που μας εξαντλεί, μια σχέση που έχει χάσει την ισορροπία της ή ακόμα και μια προσωπική συνήθεια που δεν εξυπηρετεί πια την ευημερία μας.

Κλείνοντας έναν κύκλο, δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε όσα μας δίδαξε. Αντιθέτως, φεύγουμε πιο δυνατοί, πιο ώριμοι και με νέα γνώση που μας προετοιμάζει για το επόμενο κεφάλαιο. Οι κύκλοι είναι μέρος της φυσικής ροής της ζωής και κάθε φορά που ένας κλείνει, ανοίγει ο δρόμος για νέες ευκαιρίες, νέες προκλήσεις και νέες επιτυχίες.

Έτσι, όταν κατανοήσουμε ότι οι κύκλοι μας κλείνουν επειδή η αποστολή τους ολοκληρώθηκε, θα βρούμε γαλήνη και αυτοπεποίθηση. Θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε προς το μέλλον με μια αίσθηση πληρότητας και αποφασιστικότητας, αφήνοντας πίσω μας ό,τι ολοκληρώθηκε, αλλά κρατώντας την ουσία της εμπειρίας που μας προσέφερε.