Ακολουθεί συνέντευξη με την Κύπρια συγγραφέα Αναστασία Παπαγιάννη: 

1. Τι σας ενέπνευσε να ξεκινήσετε το ταξίδι της συγγραφής; 

Από μικρή είχα μεγάλη φαντασία και μου άρεσε να δημιουργώ ιστορίες. Μεγαλώνοντας στην εφηβική μου ηλικία, μεγάλωσε και η φαντασία μου μαζί μου, μέχρι που δεν άντεξα άλλο το φορτίο και, αποφάσισα να το μεταφέρω χειρόγραφα σε ένα άψυχο χαρτί. Τότε ήμουν ένα κοριτσάκι 14 χρόνων, με δυσλεξία. Ξεκίνησα να γράφω το πρώτο μου βιβλίο. Από τον περίγυρό μου δεν άκουσα ενθαρρυντικά λόγια. Τότε εγώ έκανα τα πάντα για να αποδείξω σε όλο τον κόσμο ότι ένας άνθρωπος με την δυσλεξία μπορεί να γράψει βιβλίο. Το ολοκλήρωσα όταν ήμουν 16 χρονών. Τότε η ζωή, με έφερε τυχαία σε επαφή με δύο εξαιρετικούς ανθρώπους. Την κυρία Μαρία Στυλιανού εκδότρια και συγγραφέα, η οποία με στήριξε από την πρώτη στιγμή που με είδε. Μαζί της τότε, ήταν και ο κύριος Γιάννης Μελέσιος, συγγραφέας και συνεργάτης των εκδόσεων Αναζητήσεις, ο οποίος ανέλαβε να κάνει αφιλοκερδώς την επιμέλεια του βιβλίου μου. Αυτοί οι δύο άνθρωποι, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς μου αλλά και της «πένας» μου.

2. Μυθιστόρημα «Μέχρι την Αιωνιότητα», αποτελεί το δεύτερο σας συγγραφικό έργο. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό ;

Το βιβλίο μου, «Μέχρι την Αιωνιότητα», είναι μια ιστορία δύο αιωνίων εραστών. Ήταν μια τοξική αγάπη που έκανε κακό στους γύρω τους αλλά και στους ίδιους. Ήταν προετοιμασμένοι να προσπεράσουν οποιαδήποτε δυσκολία για να καταφέρουν να είναι μαζί, ακόμα κι αν τους κόστισε την ίδια τους την ψυχή. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μου, ήθελα να δείξω πώς νιώθει ένας άνθρωπος, όταν οι συγκυρίες τον αναγκάζουν να χάσει το άλλο του μισό. Όταν και οι δύο πρωταγωνιστές, τρέλα στην τρέλα, ξέροντας ότι είναι λάθος, συνεχίζουν να αγαπάνε ο ένας τον άλλον μέχρι την αιωνιότητα. Το βιβλίο χαρίζει μια γλυκιά πικρία στον αναγνώστη.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο εδώ.

3. Τι ετοιμάζετε τώρα; Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας βιβλίο;

Το νέο μου μυθιστόρημα έχει τίτλο «Με Σκονισμένες Αναμνήσεις». Πάει με την ίδια γραμμική η καινούργια μου δουλειά, μόνο που είναι διαφορετική ιστορία, παρόλα αυτά, πάλι βαδίζω στο ίδιο μονοπάτι με μια αγάπη που προσπαθεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να κρατηθεί η σπίθα. Όταν όμως, τα πλήκτρα του πιάνου ξεκινούν να παίζουν μόνα τους, τότε τα πάντα αλλάζουν και γίνονται πιο τρομακτικά. Είναι πιο σκοτεινή ιστορία από την προηγούμενη. Δύο κορίτσια δύο ζωές που τις χωρίζουν δύο αιώνες. Η μία δεν γνώριζε την άλλη. Αλλά, όταν η Έλλη ανακαλύπτει στη σύγχρονη Ρωσία, το ημερολόγιο της Ιρίνας, αναγνωρίζει στις λέξεις της, μια φλόγα που καίει όπως και μέσα στην ίδια. Καθώς διαβάζει όσα διαδραματίστηκαν πριν από 200 χρόνια, η Έλλη βρίσκει παρηγοριά και ξεχνιέται, μέχρι που σε ένα μεταμεσονύκτιο ταξίδι μέσα από τις σκονισμένες αναμνήσεις, ανακαλύπτει το ρομαντικό παρελθόν, που μπορεί ξαφνικά να γίνει ένα τρομακτικό παρόν.

4. Σαν μια νέα συγγραφέας που προσπαθεί να εδραιωθεί στην λογοτεχνία της Κύπρου, τι συμβουλή θα δίνατε στους νέους επίδοξους συγγραφείς; 

Είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να έχεις πείσμα και υπομονή. Εμείς, οι συγγραφείς, συχνά συναντάμε κλειστές πόρτες, αλλά υπάρχουν και ανοιχτές πόρτες, αυτές, που θα μας δείξουν εμπιστοσύνη. Μια απ’ αυτές τις πόρτες που συνάντησα και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, είναι η πόρτα του εκδοτικού οίκου που συνεργάζομαι από πάντα. Η κυρία Μαρία Στυλιανού είναι κυρία με «Κ» βοηθάει πάντα εμάς τους νέους να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας. Αν δεν ήταν εκείνη, ίσως να μην είχα καταφέρει να πραγματοποιήσω το όνειρό μου.

5. Θέλετε να μοιραστείτε κάτι άλλο με τους αναγνώστες;

Θα τους περιμένω με χαρά στην παρουσίαση του νέου μου βιβλίου που θα γίνει στις 6 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο στο Carousel Patisserie Restaurant στη Λεμεσό, η ώρα 4 μ.μ. Ελπίζω να αγαπήσουν το νέο μου μυθιστόρημα όπως το αγάπησα κι εγώ. Μέσα από τις σελίδες του, διαβάζοντάς το, οι περισσότεροι θα ακούνε τη δική μου φωνή γι’ αυτά που θέλω να τους μεταφέρω.