Βιβλιοκριτική από τη Μαρία Στυλιανού

Βιβλίο: Τα πονηρά χέρια

Συγγραφέας: Ραφαέλλα Γεωργίου

Κυκλοφορεί από τις Βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις

 

Η Ραφαέλλα Γεωργίου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό το 1993. Είναι σύζυγος και μητέρα.  Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στον κλάδο βρεφονηπιακής εκπαίδευσης, επίσης έχει κατάρτιση πτυχίου θεωρίας, σολφέζ και κιθάρας από το ωδείο «μουσικοί ορίζοντες Αθηνών» (Παράρτημα Κύπρου).

Με πάθος και αγάπη προς τα παιδιά, έχει το δικό της εργαστήρι διαφόρων δραστηριοτήτων “BIGO KIDO LAB”, στη Λεμεσό, όπως και την παροχή υπηρεσιών με τα παιχνίδια μεγάλων διαστάσεων “BIGO KIDO GAMES”, σε παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις. 

Η Ραφαέλλα, καταπιάνεται μ’ ένα θέμα επίκαιρο, ουσιαστικό και αρκετά σοβαρό.  Παρόλο που είναι η πρώτη της συγγραφική δουλειά, μας εντυπωσιάζει θετικά, με τον ιδιαίτερα προσεγμένο τρόπο που χειρίζεται το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ως μητέρα και ίδια, ενημερώνει μέσα από την ενδιαφέρουσα ιστορία της, μικρούς και μεγάλους, για τον κατάλληλο τρόπο και τα σωστά λόγια, που επιβάλλει κάθε ηλικία, για την αυτοπροστασία και το «ΟΧΙ», που πρέπει να λένε, σε περίπτωση που πρόσωπα ή καταστάσεις, τους φέρνουν σε δύσκολη θέση.

Μέσα από τα βιβλία, έχουμε τη δυνατότητα όσοι γράφουμε, να αδράξουμε την ευκαιρία και να μιλήσουμε στα παιδιά, για την πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης.  Αυτό έκανε και η ομότεχνη φίλη μου, η Ραφαέλλα, αποδεικνύοντάς μας, πως τα βιβλία μπορούν να γίνουν ένας εξαιρετικός σύμμαχος σ’ αυτές αλλά και σε άλλες περιπτώσεις.

Αναφέρω ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο της:

Σ’ εσένα, που τώρα θα διαβάσεις αυτό το βιβλίο, να έχεις ΠΟΛΥ ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά σου!

Το να πεις ΟΧΙ, είναι μια λέξη, που πρέπει να την λες, όταν πρέπει!

Και συνεχίζει…

  • Γεια σου, φιλαράκι! Είμαστε ο Έρι και Έρικα, δύο πονηρά χέρια, που πάντοτε είμαστε μονάχα, λόγω της συμπεριφοράς μας.

Γιατί δεν είχανε κανέναν παρέα;

Διαβάστε την ιστορία και θα βρείτε την απάντηση στο ερώτημα!