Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου «Γιάγκος Κωνσταντινίδης» θα πραγματοποιήσει στις 2 Απριλίου και ώρα 10:00 την εκδήλωση με τίτλο: «Βιβλιοθήκη και Ελεύθερη Σκέψη: Μυστικά και Εξομολογήσεις Συγγραφέων».
Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με:Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου «Γιάγκος Κωνσταντινίδης»
κ. Θεοδοσία Αποστόλου, δημοσιογράφο και Διευθύντρια της ηλεκτρονικής εφημερίδας Larnakaonline.com.
Και μαθητές-Εκπαιδευτικούς του Γ’ Δημοτικού σχολείου Αραδίππου.
Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Υφυπουργείο Πολιτισμού – Deputy Ministry of Culture CY, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος: «Φιλαναγνωσίας Διαδρομές σε Βιβλιοθήκες – Ανακαλύπτω Βιβλία Σωσίβια».
Η εκδήλωση χωρίζεται σε δύο ενότητες:
- Αφηγηματική δραστηριότητα με τη συμμετοχή της διακεκριμένης συγγραφέως Μαρίας Στυλιανού, η οποία θα μεταφέρει τα παιδιά στον κόσμο του παραμυθιού.
- Τα παιδιά θα ασκήσουν ενεργό ρόλο, συμμετέχοντας σε μία συνέντευξη με τη συγγραφέα. Μέσω αυτής της διαδικασίας, θα καλλιεργήσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, την κριτική τους σκέψη, καθώς και τη δημιουργικότητά τους.
Η δημοσιογράφος κ. Θεοδοσία Αποστόλου θα συνδράμει με την καθοδήγησή της στην αρτιότητα της συνέντευξης, ενώ τα αποτελέσματα της δράσης αυτής θα δημοσιευτούν στις ηλεκτρονικές εφημερίδες e-Aradippou και Larnaca-online, προσφέροντας στα παιδιά την ιδιαίτερη εμπειρία να δουν τις προσπάθειές τους να παρουσιάζονται στο ευρύ κοινό.
Στην εκδήλωση θα παραστούν, η Αντιδήμαρχος Αραδίππου κ. Evanthia Savva, ο Δημοτικός Γραμματέας κ. Matheos Alambritis, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας κ. Pavlos Demetriades, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Χριστάκης Μούσκος και κ. Χαρίλαος Κυπρίδημος.