Ζούμε σε μια αποκαλυπτική εποχή, όπου τα ινδάλματα και οι μύθοι, που εμείς οι ίδιοι φτιάξαμε στο μυαλό μας, βρίσκονται στο στόχαστρο της αμφισβήτησης. Κι αυτό γίνεται καθημερινά, βλέποντας κάθε στιγμή που περνά, τα αποκαλυπτήρια να γίνονται φέρνοντας στο φως πικάντικες λεπτομέρειες και αθέατες πλευρές ανθρώπων, που μέχρι πρότινος, βάζαμε το χέρι μας στη φωτιά.  Θα έλεγε κανείς, πως η ζωή, αποφάσισε να πάρει την εκδίκησή της.

Σαν λαός, μας αρέσει εκ φύσεως να ψάχνουμε την αλήθεια, ακόμα κι αν χρειαστεί να την σκοτώσουμε αποκαλύπτοντας το ψέμα.  Διπλά παιχνίδια του φαίνεσθαι κι όχι του είσαι, ανασταίνουν στερεότυπα και μύθους σαν ηθοποιοί μιας εικονικής πραγματικότητας.

Παλαιότερα κάθε γενιά απομυθοποιούσε τους μύθους της. Τα τελευταία χρόνια, έλαμψαν δια της απουσίας τους οι ταυτίσεις. Στην παρούσα φάση εντοπίζονται μονάχα οι αδυναμίες, εκείνες που ραγίζουν το image. Κάτι που δείχνει με έμφαση τον ξεπεσμό ενός αδύναμου ινδάλματος.  Η άγνοια του κόσμου μπερδεύει τα σημαντικά με τα ασήμαντα, αλλά κόβουν φλέβες για ένα κομμάτι δόξας κι ας είναι στην πραγματικότητα εφήμερη.  

Όσοι δηλώνουν πιστοί σε μύθους και οντότητες σχετικοποιούν το θετικό και το αρνητικό στην ίδια ευθεία, δημιουργώντας από ανάγκη ινδάλματα μιας ξενόφερτης βιομηχανίας. Και ψάχνουν να βρουν σωτήρες, με χαμόγελα της Colgate. To κυνήγι της μάγισσας εξουσίας, αποτελεί σημείο του καιρού, με την αμφιβολία να σφάζει με το βαμβάκι. Ένα αποκαλυπτικό ξεγύμνωμα μιας αθέατης πλευράς, επώνυμης, γίνεται παιχνίδι ανάμεσα στη ματαιοδοξία και την ελπίδα…Και όλα αυτά πραγματοποιούνται για λίγα ψίχουλα δόξας και φήμης που δυστυχώς εξαργυρώνονται στη ρουλέτα για ένα τσουβάλι αργύρια. Και μένει στην άκρη, εκείνη η γλυκιά επιθυμία να αποκαλυφθεί η αλήθεια και γίνεται καταπακτή για να βολέψει αυτό το σύστημα.

Ένα γαϊτανάκι με ροζ αποκαλύψεις και ένας κόσμος που δίνει τη ζωή του για να κάνει μπανιστήρι πίσω από μια κλειδαρότρυπα. Η λεζάντα γράφει με καλλιγραφικά γράμματα: Θάλαμος αερίων, μα στην πραγματικότητα όλοι μιλάνε για ένα τσίρκο με απομυθοποιήσεις ινδαλμάτων. Ο δημοσιογράφος μιλά για ειδήσεις που σκάνε σαν βόμβες. Τα σκάνδαλα αρνούνται να αλλάξουν χρώμα, ενώ η ζωή μας δηλώνει όμορφη, συναρπαστική ακαταμάχητη… και πολύ απλά, συνεχίζεται!